رئیس فدراسیون سوارکاری: نوشتن تبارنامه چهار نژاد ایرانی را در اولویت داریم
رئیس فدراسیون سوارکاری نوشتن تبارنامه برای چهار نژاد اسب اصیل ایرانی را از اولویتهای برنامههای فدراسیون دانست و گفت: جذب سرمربیان سرشناس برای ورزش ایران مفید بوده و آوردن یک مربی خوب خارجی برای پرشبااسب هم مفید خواهد بود.
مسعود خلیلی در مورد نوشتن تبارنامه برای اسبهای اصیل ایرانی، اظهار کرد: از سال قبل تأکید داشتیم که چهار نژاد اسب ایرانی یعنی اسب کاسپین، اسب ترکمن، اسب دره شوری و اسب کرد را به جهانیان معرفی کردیم تا بتوانیم برای آنها بازار اقتصادی ایجاد کنیم.
وی افزود: اگر به اینگونه کارها بهای لازم را بدهیم میتوانیم از میزان واردات اسب کم کنیم و حتی اگر اصلاح نژاد صورت بگیرد و این اسبها خوب پرورش یابند میتوان به بحث صادرات همنظر داشت.
رئیس فدراسیون سوارکاری ادامه داد: با همکاری دوستانمان در وزارت جهاد کشاورزی همکاری لازم را شروع کردهایم و در حال نوشتن کتاب تبارنامه برای این نژادها هستیم. تبارنامه اسب ترکمن آمادهشده و در همین مسابقات جشنواره و مسابقه سهروزه اسب ترکمن به نفرات برتر اهدا شد.
وی گفت: روند نوشتن تبارنامه به این شکل است که ما ابتدا نمونههای لازم را از اسب ترکمن گرفتیم سپس آن را به آزمایشگاهی در آمریکا فرستادیم تا آزمایشها ژنتیکی لازم روی این اسبها صورت گیرد. بعد از آمدن نتایج و تأیید نژاد از سوی آنها کتابی تهیه میشود و در آن نام هر تیره با مشخصات لازم میآید و میگوید که آیا این اسب با این پدر و مادر اصالت دارد یا خیر. این روند برای سه نوع اسب دیگر هم باید صورت پذیرد.
*قضاوت داوران خارجی برای جلوگیری از ایجاد حاشیه
خلیلی ادامه داد: برای نخستین بار یک جشنواره سهروزه که شامل مسابقات زیبایی، پرش و اسبدوانی بود برای اسبهای ترکمن برگزار شد و چند نفر از بهترین داوران جهان که درزمینهٔ سوارکاری سرآمد هستند برای قضاوت مسابقات دعوت شدند تا جای هیچ اما و اگری برای هیچکسی باقی نماند.
رئیس فدراسیون سوارکاری با تأکید بر اینکه هدف از برگزاری این جشنواره تشویق صاحبان اسبهای ترکمن به معرفی اسبهای اصیل خود و معرفی بیشتر این اسبها به خارجیها بود، اضافه کرد: ما حتی مبالغ ورودی و ثبتنام را برای شرکتکنندگان کم کردیم تا از بابت شرکت در مسابقات هم تشویق شوند.
وی در مورد نوشتن تبارنامه برای سه نمونه دیگر اسبهای ایرانی هم توضیح داد: کار نوشتن تبارنامه اسب کرد هم به پایان رسیده و انشاءالله بعد از بازبینی نهایی در اختیار علاقهمندان قرار داده خواهد شد.
*حواشی معرفی تبارنامه اسب ترکمن
رئیس فدراسیون سوارکاری در ادامه و در پاسخ به این سؤال که بیرون آمدن تبارنامه اسب ترکمن حواشی بسیاری داشت و فدراسیون چه برنامهای دارد تا بعد از بیرون آمدن تبارنامه اسب کرد هم این حاشیهها به وجود نیاید؟ بیان کرد: این تبارنامه و اسامی اسبهایی که در آن آمده به خواست من نیست و همهچیز بر اساس آزمایش و نمونهگیری اعلام میشود. این حواشی همدست من نیست و امری کاملاً سلیقهای است. طبیعی است وقتی تبارنامهای بیرون میآید و برخی نژادها و اسبها نامشان در این کتاب نیست، مقابل آن ایستادگی خواهند کرد.
وی ادامه داد: هر کار تازهای برخی مخالفتها را به همراه خواهد داشت و ما هم این حواشی را قبول کردهایم چون اطمینان داریم کار درست را انجام میدهیم. تدوین این تبارنامهها کاری برای الآن نیست و باید طی مهرومومهای قبل انجام میشد اما متأسفانه انجام نشد و ما جور ۳۰ سال پیش را میکشیم. نمیدانم این دوستان منتقد به چه چیزی اعتراض دارند درحالیکه تبارنامه کاملاً مشخص است و افراد میتوانند از فدراسیون آن را تحویل بگیرند.
درخواست از وزارت ورزش و جوانان
رئیس فدراسیون سوارکاری از مسئولان وزارت ورزش و جوانان درخواست کرد که
فدراسیون سوارکاری را از سردرگمی خارج کند. او تأکید کرد: ما اکنون برای
برگزاری مسابقاتمان در مجموعه نوروزآباد سالیانه ۲۷۰ میلیون تومان اجاره
میدهیم و اصلاً شرایط خودمان را نمیدانیم. حدود یک ماه دیگر باید کورس
اسبدوانی گنبد شروع شود، ولی بلاتکلیف هستیم و نمیدانیم که مستأجر هستیم و
آیا آن پیست را به ما خواهند داد و یا اتفاق دیگری میافتد.
خلیلی از مسئولان وزارت خواست که فکری به حال فعالیتهای شرکت تجهیز اماکن
ورزشی کنند و افزود: این شرکت هنوز وضعیت ما را مشخص نکرده، درحالیکه
باید از مدتها قبل وضعیت ما مشخص باشد نه اینکه ندانیم یک ماه بعد باید
چه برنامهای را در کدام منطقه هماهنگ کنیم.
کارنامه درخشان " فان پاسشن"
وی در مورد جذب سرمربی خارجی برای تیم ملی پرشبااسب گفت: هفته گذشته در
کمیسیون مربوط به جذب مربیان خارجی در وزارت ورزش در مورد حضور "فان پاسشن"
بلژیکی در ایران به توافق رسیدیم و قرارداد این مربی دوساله خواهد بود. او
از حدود دو هفته دیگر به ایران میآید و تا بعد از بازیهای آسیایی ۲۰۱۸
اندونزی سرمربی تیم ملی بزرگسالان "الف" و "ب" و تیم ملی جوانان ایران
خواهد بود.
رئیس فدراسیون سوارکاری گفت: این
مربی کارنامه درخشانی دارد و برای یک دوره دوساله به ایران میآید. از روی
عمد هم با این مربی قرارداد دوساله بستیم تا دربازیهای آسیایی ۲۰۱۸
اندونزی شانس ما را برای رسیدن به کرسیهای مناسب افزایش دهد. این مربی دو
هفته قبل هم به ایران آمد و صحبتهای تکمیلی را باهم داشتیم.
وی ادامه داد: ما مربیان مختلفی را برای حضور در ایران محک زدیم اما
درنهایت فقط همین یک نفر باقی ماند که بهترین فرد برای پذیرفتن این جایگاه
است.
خلیلی در مورد اینکه آیا مربی ایرانی هم برای کسب تجربه در کنار این مربی بلژیکی قرار میگیرد؟ گفت: در قرارداد این مربی حضور مربی ایرانی در کنار او آمده است اما قرار شده بعد از یک مدت ششماهه و حضور او در ایران دراینباره تصمیمگیری شود.
رئیس فدراسیون سوارکاری در پاسخ به این سؤال که برای رشتههای دیگر سوارکاری هم سرمربی خارجی جذب خواهد شد، عنوان کرد: برای درساژ هم برنامههایی داریم، اما امسال مربی خارجی نمیآوریم. در حال بررسی نفرات مدنظر هستیم و فکر میکنم سال آینده کارهای آمدن مربی خارجی سرشناس برای این بخش هم هماهنگ شود.
خلیلی در پاسخ به این سؤال که هزینه مالی آوردن مربی خارجی سنگین است و آیا فدراسیون دراینباره رایزنیهای لازم را انجام داده تا به مشکل نخورد؟ دراینباره توضیح داد: وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک برای جذب مربی خارجی خیلی کمک کردهاند و نباید فراموش کنیم که سوارکاری یک ورزش گران است و از سوی دیگر وقتی دانش لازم را نداریم باید از دانش مربیان روز دنیا استفاده کنیم. مگر آوردن ولاسکو و کی روش آسان و ارزان بود که انتظار داشته باشیم مربیان خوب دنیا بهراحتی به ایران بیایند. جذب یک سرمربی خوب کمک میکند تا در آینده چندین مربی داخلی خوب را داشته باشیم.
( بنظرم یکی از کارهای ارزنده که توسط فدراسیون انجام گرفته استخدام یک مربی خارجی برای تیم ملی در تمام رده های سنی است )
به امید پیشرفت روزافزون سوارکاران